Položeno cvijeće na spomenik nobelovcu Ivi Andriću

0

VIŠEGRAD – U okviru „Vidovdanskih svečanosti“ danas je položeno cvijeće na spomenik nobelovcu Ivi Andriću kod mosta Mehmed-paše Sokolovića, na spomenik poginulim borcima i Andrićev spomenik u Andrićgradu, uz prigodan program „Vrijeme i mostovi“ koji su pripremili učenici Srednje škole „Ivo Andrić“.


Profesor srpskog jezika i književnosti Dijana Inđić Milošević rekla je da su učenici govorili misli iz djela slavnog pisca.

„Riječ o programu `Vrijeme i mostovi`, odnosno izboru iz Andrićevih umjetničkih tekstova prilagođenih današnjem vremenu. Simboličnog je naziva, kao podsjećanje na prvo obilježavanje uspomene na djelo Ive Andrića koje je tada nosilo upravo taj naziv“, istakla je Miloševićeva.

U okviru „Vidovdanskih svečanosti“ večeras će biti svečano otvorena manifestacija posvećena životu i djelu nobelovca Ive Andrića – „Višegradska staza“, a sutra Drugi sajam knjiga.

Svečano otvaranje „Višegradske staze“ zakazano je večeras u 20.00 časova na Vizantijskom trgu u Andrićgradu, a odlomke iz Andrićeve knjige „Znakovi pored puta“ govoriće akademik i dramski pisac Duško Kovačević i glumac Nebojša Dugalić.

Drugi sajam knjiga sutra će zvanično otvoriti ministar nauke i kulture Republike Srpske Jasmin Komić, u 17.00 časova na Trgu Nikole Tesle u Andrićgradu, a posjete štandovima moguće su već danas od 10.00 časova.

Sajam knjiga za posjetioce će biti otvoren radnim danima od 12.00 do 21.00 čas, vikendom od 10.00 do 21.00 čas, a ulaz je slobodan.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare