Položeni vijenci na mjestu stradanja policajca Dragana Đurića

0

ZVORNIK – Polaganjem vijenaca na spomen-ploču ispred zgrade zvorničke Policijske uprave odata je počast pripadniku Policijske stanice Zvornik Draganu Đuriću koji je na današnji dan prije pet godina tragično nastradao u terorističkom napadu.

Policijska uprava Zvornik je prisluživanjem svijeća i polaganjem vijenaca na spomen-ploču poručila da Dragan Đurić, koji je stradao u ovom terorističkom napadu, ne smije biti zaboravljen, kao ni drugi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske koji su izgubili živote dostojanstveno – izvršavajući svoje poslove.

Na osnovu iskustva proisteklog iz ovog terorističkog napada, Policijska uprava Zvornik intenzivirala je aktivnosti na preduzimanju preventivnih mjera i radnji s ciljem sprečavanja krivičnih djela nasilničkog ekstremizma i terorizma.

Zahvaljujući dobroj saradnji sa lokalnom zajednicom, pokrenut je zajednički projekat preventivnog djelovanja lokalne zajednice u sprečavanju ove negativne društvene pojave, a čiji je cilj očuvanje povoljnog stanja bezbjednosti na ovom području.

Osim pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, cvijeće na spomen-ploču su položili i članovi porodice tragično nastradalog Dragana Đurića, saopšteno je danas iz Policijske uprave Zvornik.

Na današnji dan prije pet godina u terorističkom napadu na Policijsku stanicu Zvornik, kojeg je izvršio Nerdin Ibrić /24/ iz zvorničkog naselja Kučić Kula, ubijen je policajac Dragan Đurić /47/ i ranjeni policajci Stevo Milovanović i Željko Gajić.

Nerdin Ibrić, koji je bio pripadnik vehabijskog pokreta, dovezao se 27. aprila 2015. godine oko 19.00 časova ispred Policijske stanice Zvornik u automobilu „golf dva“ crne boje i uz poklič „Alahu ekber“ /Alah je veliki/ upao u Policijsku stanicu i počeo da puca iz takozvane „pumparice“.

U razmjeni vatre terorista je likvidiran.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare