Polovina kolovoza skliznula prema Drini, prijeti prekid saobraćaja

0

FOČA – Na magistralnom putu Foča-Goražde, u mjestu Filipovići, na međuentitetskoj granici, gdje je zbog klizišta već nekoliko mjeseci u funkciji jedna traka, došlo je do dodatnog pucanja i propadanja kolovoza, tako da se saobraćaj odvija uz veliki rizik.

U fočanskoj Policijskoj upravi rečeno je Srni da se u toku protekle noći polovina kolovoza potpuno otkinula u dužini od 50 metara i zajedno sa potpornim zidom skliznula prema rijeci Drini, a ugrožena je i druga traka.

Policijska patrola je prisutna na klizištu, a postoji velika vjerovatnoća da će se, kako dolazi toplije vrijeme, nastaviti klizanje tla, pa su iz policije apelovali da je potrebna hitna reakcija nadležnih službi za održavanje puteva.

Policijska uprava Foča još jednom je, treći put u ovoj godini, zatražila od nadležnih institucija da saniraju kritične tačke i klizišta na magistralnim putevima prema Goraždu, Tjentištu i Šćepan Polju.

Na magistrali prema Sarajevu na dva mjesta na području opštine Foča, zbog odrona i klizišta, saobraćaj se odvija jednom trakom, dok je magistrala prema Šćepan Polju dugogodišnji problem i gotovo cijelom dužinom tog puta vozila saobraćaju otežano uz veliki rizik.

U ovom trenutku, ističu u Policijskoj upravi, jedini magistralni put na području opštine Foča na kojem se cijelom dužinom saobraćaj odvija u dvije trake je dionica prema Tjentištu, mada je i ona opasna zbog uskog kolovoza sa brojnim neravninama i krivinama.

Magistrala Foča-Goražde povezuje Hercegovinu sa ostatkom Srpske, ali i sa Srbijom i dionica je najkraće putne veze Beograda sa Dubrovnikom.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare