Polovičan uspjeh Studenta, odbojkašice Dervente „protutnjale“ Pekijem

0

Paljanski prvoligaši bili su u takmičarskom pogonu i nastupaju sa promjenjivim uspjehom. Odbojkaši Studenta upisuju poraz i pobjedu, a mlade „Jahorinke“ nadigrane su u „Pekiju“ od lidera prvenstava odbojkašica iz Dervente.
Tokom vikenda „Studenti“ rade „prekovremeno“ te igraju dva prvenstvena meča.

U odloženoj utakmici prvog kola Paljani bez Bojana Aleksića, Đorđa Perišića, Nenada Pelemiša i Predraga Košarca nisu uspjeli da se suprotstave ekipi iz Gradiške te domaćin to koristi i slavi sa maksimalnih 3:0 po setovima 25:17, 25:21 i 25:22.

Već sledeći dan u derbiju drugog kola paljanski prvoligaš u dvorani „Peki“ dočekao je odbojkaše Maglića iz Foče.

U uzbudljivoj i neizvijesnoj odbojkaškoj predstavi poslije velike i teške borbe gdje su odlučivale nijanse, sportska sreća domaćin na „mišiće“ slavi u taj breku razultatom 3:2 po setovima 19:25, 26:24, 13:25, 25:17 i 18:16.

Domači sastav bio je u pozitivnom i kolektivnom duhu, igra i hrabro u odlučujućum tenutcima meča, stižu i razultatski zaostatak u setovima od 1:2, spasili su i meč loptu te teško, ali sasvom zasluženo dolazi do važne pobijede i prvih bodova.

Pobjednike do slavlja vodi, kapiten Bojan Tomić u dijagonali sa Ognjenom Veselinovićem, na prijemu su Srđan Furtula i Đorđe Perišić, blokerski par čine Marko Simović i Predrag Močević, a ulogu libera pouzdano obavlja borbeni Bojan Aleksić. U igri borave i trijumfu pridonose i Bojan Čvoro, Ratko Simić i Nemanja Šuko.

Sastav iz Foče se na parketu „Pekija“ predstavlja u lijepom odbojkaškom svjetlu kao uigrana i spremna ekipa, a da nešto više učine samo im je  nedostajalo malo sportske sreće. Kod poraženog igrom prednjače: kapiten Vlado Vuković, Aleksandar Skakavac, Niko Simović, Bojan Boljanović, Marko Mališ i libero Marko Mićević.

U sljedećem kolu Student igra u Obudovcu sa C. Zvijezdom, a odbojkaši Maglića čekaju Majevicu iz Lopara.

U ostalim mečevima 2. kola postignuti su sljedeći razultati:
Majevica – Tempo 0:3
Drina –  Ljubinje 0:3
Gradiška –  C. Zvijezda 3:1

SPC „Peki“
Gledalaca oko 50

Delegat: Miloš Nešković
Prvi sudija: Jovica Turanjanin / I. Sarajevo
Drugi suduja: Bojana Novaković / I. Sarajevo

OK „Student“ Pale – OK „Maglić“ Foča  3:2 /19:25, 26:24, 13:25, 25:17, 18:16/

OK Student: Srđan Furtula, Ratko Simić, Đorđe Perišić, Marko Simović, libero Bojan  Aleksić, Ognjen Veselinović, Bojan Čvoro, kapiten Bojan Tomić, Nemanja Šuko, Predrag Močević; Trener igrač: Srđan Furtula

OK Maglić: Dragan Matović, Rade Jeglić, Niko Simović, Mladen Obrenović, libero Marko Mićević, Marko Mališ, Bojan Boljanović, Stefan Bjelogrlić, Lazar Vrećo, kapiten Vlado Vuković, Darko Vrećo, Aleksandar Skakavac, Trener igrač: Vlado Vuković

Tabela

1. Ljubinje 6
2. Gradiška 6
3. Maglić 4
4. C. Zvijezda 3
5. Tempo 3
6. Student 2
7. Drina 0
8. Majevica 0

Parovi: 3. kolo / 25. i 26. oktobar /

C. Zvijezda – Student
Ljubinje – Gradiška
Tempo – Drina
Maglić – Majevica

Odbojkašice Dervente „protutnjale“ Pekijem

U utakmici 4. kola šampionata „Srpske“ paljanske „Jahorinke“ dočekale su odbojkašice iz Dervente i nadigrane su razultatom 0:3.

Gošče iz Dervente opravdale su ulogu favorita, „tutnjaju“ „Pekijem“, a sam zbir osvojenih poena 75:38 govori o potpunoj dominaciji lidera prvenstva. Paljankama prepuštaju u prvom i drugom setu po 12 poena, u trećem 14 poena i tako upisuju i četvrtu prvenstvenu pobjedu, dokazavši sa pravom da pretenduju i na najviši plasman.

Mlade Paljanke zaslužuju pohvale za srčanost, namjerile su se na boljeg i spremnijeg rivala pa će bodove morati tražiti u sljedećim mečevima.

U 5. kolu Jahorina igra „romanijskii“ derbi na Sokocu sa odbojkašicama Glasinca, a Derventa u derbiju čeka „Sokolice“ iz I. Sarajeva.

U ostalim mečevima četvrtog kola postignuti su sljedeći razultati:

Hercegovac – Mladost 3:0
Laktaši – Glasinac 0:3
Slavija – C. Zvijezda 3:0
Stakorina – Maglić 1:3


OK „Jahorina“ Pale – OK „Derventa“ Derventa 0:3 / 12:25, 12:25, 14:25/

SPC „Peki“
Gledalaca oko 80

Delegat Milološ Nešković / Višegrad
Prvi sudija: Bojana Novaković / I. Sarajevo
Drugi sudija: Jovica  Turanjanin I. Sarajevo

OK Jahorina: Marijana Spasojević, Nataša Dilberović, libero Natalija Filipovac, libero Nikolina Stevanović, Bojan Milidrag, kapiten Milica Krajišnik, Anja Gutalj, Nikolina Klačar, Milica Kusmuk, Jovana  Babić, Nevena Bojanić, Jelena Komlenović, Trener Danilo Tadić

Ok Derventa: Makivić, Aničić, Huseinbašić, Savić, Ninković, Živković Savić, Valandro, Konculić, Babić

Tabela

1. Derventa 12
2. Glasinac 9
3. Maglić 9
4. Slavija 9
5. C. Zvijezda 8
6. Stakorina 4
7. Jahorina 3
8. Laktaši 3
9. Hercegovac 3
10. Mladost 0

Parovi 5. kolo / 25. i 26. oktobar /

Glasinac – Jahorina
C. Zvijezda – Stakorina
Derventa – Slavija
Mladost – Laktaši
Maglić – Hercegovac

OK Jahorina, OK Student

(www.palelive.com)

Autor:

Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji „border“ na Palama.


Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare