Policijske istrage neće ugroziti poslovanje kompanije

0
Fabrika
Fabrika "Alumina" Zvornik

ZVORNIK – Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je da istraga Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/, kada je riječ o poslovanju kompanije “Alumina” u periodu upravljanja litvanskih vlasnika, ne može uticati na trenutno poslovanje ove kompanije.

“Kompanija ima svoje aktivnosti i poslovne planove koje odgovorno izvršava ovdje, ali i prema inostranim partnerima”, rekao je Đokić novinarima u Banjaluci.

On je ocijenio da akcija policije u vezi sa izuzimanjem dokumentacije može samo doprinijeti da sporna pitanja budu što prije riješena.

Đokić je naveo da je ova aktivnost MUP-a veoma dobra i dokaz da institucije Srpske rade svoj posao.

On je dodao da istrage u vezi sa poslovanjem “Alumine” treba nastaviti.

Pripadnici MUP-a Republike Srpske i danas iz zvorničke kompanije “Alumina” izuzimaju dokumentaciju koja se odnosi na rad bivšeg šefa Pravne službe Sonje Rubež i advokata Nenada Rubeža, njenog supruga, saznaje Srna nezvanično.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije od juče ujutro iz upravne zgrade “Alumine” izuzimaju dokumentaciju koja se odnosi na rad Rubežove i lica koja se dovode u vezu sa periodom tokom kojeg su ovom fabrikom upravljali litvanski vlasnici.

Dokumentacija, koju policija izuzima, odnosi se i na kriminalno upisane zaloge na osnovu kojih je u aprilu blokirana “Alumina”.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments