Policija organizovala za osnovce „Dan otvorenih vrata“

0

VIŠEGRAD – Stanica Javne bezbjednosti Višegrad organizovala je danas za osnovce „Dan otvorenih vrata“ povodom obilježavanja Dana policije – 4. aprila.
Učenici nižih razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Višegrad upoznati su o radu policije i opremi koju koriste policajci.

Portparol Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo Danka Tešić rekla je da su povodom Dana policije organizovane brojne aktivnosti, te da je jedna od njih i druženje sa učenicima osnovnih škola.

„Sve policijske stanice organizovale su `Dan otvorenih vrata`, a prezentovana su i materijalno-tehnička sredstva“, dodala je Tešićeva.

Ona je istakla da su učenici edukovani o bezbjednom učešću u saobraćaju, te napomenula da su u policijskim stanicama Foča i Istočno Sarajevo organizovane i akcije dobrovoljnog davanja krvi.

Učitelj u višegradskoj Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ Miodrag Dikić rekao je da je veoma bitno da učenici znaju propise, te da budu dobri učesnici u saobraćaju.

„Djeca se dobro ponašaju u saobraćaju, a povodom `Dana otvorenih vrata` upoznati su i sa opremom kojom se policajci služe u svakodnevnom obavljanju dužnosti“, dodao je Dikić.

On je istakao da u okviru nastavnog plana i programa učenici obavezno uče o saobraćaju i rado o tome slušaju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare