Policija izvela pokazne vježbe (video)

0

ISTOČNO SARAJEVO – Pripadnici Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo danas su izveli nekoliko pokaznih vježbi, od alpinističke obuke do hvatanja kriminalaca, povodom Dana policije i 20 godina postojanja Policije Republike Srpske.

„Sve ove aktivnosti su simboličan gest u nastojanju izgradnje što boljih odnosa policije i građana“, rekla je novinarima portparol Centra Danka Tešić i dodala da su u svim policijskim stanicama u nadležnosti Centra ovih dana organizovane određene aktivnosti.

Prema njenim riječima, aktivnosti obilježavanja ovog datuma počele su dobrovoljnim davanjem krvi pripadnika policije u bolnicama Kasindo i Foča, zatim je organizovan Dan otvorenih vrata i druženje sa građanima i mlađom populacijom, a danas je u Osnovnoj školi „Petar Petrović Njegoš“ u Istočnoj Ilidži održano predavanje, kao i druženje sa djecom.

Tešićeva je naglasila da će sutra pripadnici policije položiti vijence na spomen-obilježja svojim poginulim kolegama.

Komandir Jedinice za podršku iz Istočnog Sarajeva Stojan Rističević istakao je da je danas prredstavljena vježba osposobljenosti pripadnika ove jedinice za spasavanje unesrećenih sa velikih visina.

Rističević je istakao da pripadnici ove jedinice redovno uvježbavaju ove aktivnosti, jer su tokom godine u više navrata učestvovali u spašavanju i izvlačenju unesrećenih iz rijeka i sa velikih visina.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=ENpYLN01yGw&feature=player_embedded#!}

(www.palelive.com / Srna / video: RTVIS)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare