Policajci sa učenicima o maloljetničkoj delikvenciji

0

ISTOČNO SARAJEVO – Policijski službenici Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo održali su danas u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Tilavi, opština Istočno Novo Sarajevu, predavanje za učenike osmih i devetih razreda o prevenciji maloljetničke delinkvencije i vršnjačkog nasilja.

Osnovni cilj predavanja je ukazivanje na kriminalne i druge oblike socijalno neprihvatljivih ponašanja kod djece i maloljetnika, suzbijanje i sprečavanje delinkventnih i preddelinkventnih oblika ponašanja, te podizanje bezbjednosti učenika i nastavnog kadra na što viši nivo.

Ovakav vid komunikacije i druženja sa mladima jedan je od načina da se policija približi ovoj populaciji, te da se kroz edukaciju i razgovor sa njima ukaže na razne oblike socijalno neprihvatljivog ponašanja kojeg možda nisu ni svjesni, saopšteno je iz CJB Istočno Sarajevo.

U saopštenju se navodi da su policijski službenici kroz predavanja i druženje sa učenicima koji su u adolescentnom periodu ukazali i na moguću krivičnu i prekršajnu odgovornost maloljetnika.

Policijski službenici su učenicima ukazali na razne oblike nasilja među djecom i mladima, te posebno na pojam, uzroke, faktore i posljedice vršnjačkog nasilja.

Predavanje, koje je nastavak realizacije projekta „Prevencija maloljetničke delinkvencije i vršnjačkog nasilja“, biće održano i u drugim osnovnim školama u Istočnom Sarajevu, a već sljedeće sedmice planirana je edukacija učenika prvih razreda srednjih škola.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare