Policajci predstavili rad osnovcima

0
26

VIŠEGRAD – Pripadnici Granične policije u Višegradu, u saradnji sa Osnovnom školom “Vuk Karadžić”, organizovali su Dan otvorenih vrata u okviru kojeg su učenicima predstavili opremu i demonstrirali rad sa službenim psima.
Dan otvorenih vrata realizovan je u okviru projekta “Rad policije u zajednici”.

Komandir Jedinice granične policije Višegrad Zoran Stupić kaže da je cilj manifestacije bio da djeca steknu povjerenje u Graničnu policiju, te da se pošalje poruka da je policajac prvi koji je na usluzi građanima, da ih zaštiti i pruži im pomoć.

“Cilj nam je druženje sa učenicima i jačanje saradnje i povjerenja lokalne zajednice sa pripadnicima Granične policije. Prikazana je osposobljenost službenih pasa u detekciji droge i stavljanje pod kontrolu osumnjičenog lica”, naveo je Stupić.

Pomoćnik komandira Jedinice za podršku “Istok” Granične policije BiH Branislav Božić rekao je da je rad sa službenim psima svakodnevan i da zahtijeva maksimalnu angažovanost, kako psa, tako i vodiča.

“U svakom slučaju, oni su pokazali da su spremni i obučeni da kvalitetno zaštite granicu i granični pojas”, naglasio je Božić.

Direktor Osnovne škole “Vuk Karadžić” Momir Radojčić ocijenio je da je saradnja ove škole sa jedinicama Granične policije stacioniranim u Višegradu odlična.

Jedinica granične policije Višegrad pokriva 96 kilometara granice prema Srbiji, a granična kontrola vrši se na tri međunarodna prelaza – Vardište, Uvac i Ustibar, te na dva prelaza za pogranični saobraćaj.

(www.palelive.com / Srna)

Postavi komentar

Komentarišite prvi!

avatar