Pokušaj satanizovanja Srba i njihovih prijatelja

0

ISTOČNO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović rekao je Srni da je formiranje predmeta Tužilaštva BiH povodom obilježavanja Dana ruskih dobrovoljaca u Višegradu definitivan pokazatelj pokušaja satanizovanja srpskog naroda i svih koji su se kroz istoriju dokazali kao prijatelji Srba.

Božović je ukazao da je mnogo predmeta koje vodi Tužilaštvo BiH usmjereno protiv Srba i naroda koji su njihovi prijatelji, te da ga ne čudi ni ovaj posljednji.

“Uopšte me ne čudi to što je Tužilaštvo formiralo predmet povodom obilježavanja Dana ruskih dobrovoljaca u Višegradu, ali da to u svakom slučaju pokazuje da je pravosuđe BiH jako neprijateljski određeno prema Srbima i donosi odluke koje su vjerovatno donesene pod političkim pritiskom”, rekao je Božović.

U Višegradu je danas obilježen Dan ruskih dobrovoljaca, koji je uvršten u kalendar značajnih istorijskih događaja Republike Srpske u znak sjećanja na ruske borce stradale u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Dan ruskih dobrovoljaca obilježava se 12. aprila, na dan kada su 1993. godine kod Višegrada poginula tri ruska dobrovoljca – Konstantin Bogoslovski, Vladimir Safonov i Dmitrij Popov, a više njih je ranjeno.

Zbog najave obilježavanja ovog dana, Tužilaštvo BiH je saopštilo da je formiralo predmet.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments