Pokušaj napada na šumara

0

Protiv dva lica sa Pala, čiji su inicijali B.K. i H.K, policija je podnijela zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, jer su prijetili, vrijeđali i pokušali fizički da napadnu B.G. koji je obavljao poslove šumara, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo.

Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv lica čiji su inicijali V.Ž. i E.H. podnijela je policija u Novom Goraždu, jer su navedena lica tučom narušavala javni red i mir.

U protekla 24 časa evidentirane su četiri saobraćajne nezgode – dvije na Han Pijesku, te u Rogatici i Kalinoviku, a za posljedicu su imale manju materijalnu štetu.

Policajci su u protekla 24 časa kontrolisali 118 vozila i vozača, podnijeli jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, uručili 80 prekršajnih naloga, te iz saobraćaja isključili dva vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola i upravljanja vozilom prije sticanja zakonskog prava i pet vozila – dva radi isteka registracije, a dva zbog pretovarenosti i jedno neregistrovano.

Smanjen broj samoubistava za 22,2 odsto

Na području koje pokriva Centar javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo u proteklih devet mjeseci izvršeno je 21 samoubistvo, što je za 22,2 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine, kada je evidentirano 27 slučajeva suicida.

Portparol CJB Istočno Sarajevo Danka Tešić rekla je Srni da se najviše samoubistava desilo na Sokocu – pet, na Palama četiri, Foči tri, Istočnoj Ilidži i Han Pijesku po dva i po jedno u Istočnom Novom Sarajevu, Čajniču, Rudom, Kalinoviku i Novom Goraždu.

Tešićeva je naglasila da je 15 samoubistava izvršeno vješanjem, dva ručnom bombom, po jedno vatrenim oružjem i utapanjem, dok se tri samoubistva vode pod ostalo.

„Suicid je izvršilo 15 muškaraca i šest žena“, navela je Tešićeva i dodala da su, po starosnoj strukturi, najviše samoubistava – 14 izvršila lica starija od 50 godina, zatim sedam samoubistava lica od trideset do pedeset godina i jedan suicid izvršilo je lice od 18 do 30 godina.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare