Pokušaj iznuđivanja novca za ukradeno vozilo

0

ISTOČNO SARAJEVO – Policijski službenici Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo uhapsili su lice čiji su inicijali B.P. pri pokušaju preuzimanja novca iznuđenog za povrat vozila ukradenog u Kantonu Sarajevo.

Operativnim radom na terenu, policijski službenici 13. maja su došli do saznanja da se na putu Lukavica-Jahorina, na proširenju pored puta nalaze ukradeno vozilo i nekoliko sumnjivih lica, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo.

Brzom intervencijom policije, na licu mjesta zatečena su lica I.O, E.O. i B.P. kao i motorno vozilo „golf A5“ za koje je provjerama utvrđeno da je između 9. i 10. maja ukradeno na području Kantona Sarajevo.

Tokom informativnog razgovora sa licima zatečenim kraj puta I.O. je izjavio da je B.P, uz prethodni dogovor sa drugim licima, trebalo da mu vrati ukradeno vozilo za novčanu naknadu od 3.000 KM, te da mu novac nije predao jer su ga u tome spriječili policijski službenici.

B.P. je uhapšen zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo iznuda /pomaganje/ i krivično djelo prikrivanje.

Ukradeno vozilo, kao i vozilo „golf A2“ u kome se nalazio osumnjičeni, prevezeni su na parking policijske stanice radi kriminalističko-tehničke obrade.

U toku je kompletiranje i dokumentovanje predmeta, nakon čega će protiv B.P. biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare