Pokret: Bahatost vlasti u Palama se produžava

0

Pokret za naš grad još jedanput upozorava građane Pala, i cjelokupnu javnost, na produžetak bahatog i neodgovornog odnosa opštinske vlasti prilikom donošenja najvažnijeg planskog dokumenta, opštinskog budžeta. Još nikada opštinski budžet nije donesen kako je zakonima propisano.

Pokret za naš grad će nastaviti sa pokušajima da opštinska vlast shvati obavezu suštinskog uključivanja cjelokupne javnosti u proces odlučivanja o važnim pitanjima. A ne samo formalnog organizovanja skupova na kojima se niko ne pojavi, ili davanja smiješnih rokova za tzv. “javne rasprave”, kao što je slučaj sa ovogodišnjim Nacrtom budžeta za 2014. godinu.

Nikada građani Pala, sportski klubovi, organizacije i institucije nisu imali priliku da aktivno učestvuju u donošenju dokumenta od kojeg u velikoj mjeri zavisi kvalitet života u Palama. Jedino im je preostalo da se nadaju kako će vlast da se smiluje i udijeli im mrvice, nakon što podmire svoje političke i ostale apetite.

Ovim putem ćemo navesti samo jedan primjer nenamjenskog trošenja sredstava za posebne vodne naknade u godišnjem iznosu od 80.000 do 100.000 KM. Zakonom utvrđena namjena ovih sredstava je zaštita vodnih resursa, ali koja još uvijek nije obezbijeđena na svim izvorištima vode za piće na teritoriji opštine Pale. Ovo se prvenstveno odnosi na izvorište Miljacke u čijem slivnom području se izvode intenzivni radovi na izgradnji gondole. Ni ove godine vlast u Palama nije planirala provesti zakonsku obavezu zaštite izvorišta za piće. Ima više različitih primjera nenamjenskog trošenja budžetskih sredstava o čemu godinama upozoravamo.

Po ko zna koji put rukovodstvo Opštine Pale provodi samovolju po vrlo važnim pitanjima. Pokret za naš grad će koristiti sve mogućnosti pritiska koje nam stoje na raspolaganju kako bi vlast radila u što boljem interesu građana.

Radosav Živković
predsjednik Izvršnog odbora Pokreta

(www.palelive.com)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments