Pokrenute predistražne radnje nakon nesreće na ringišpilu u Rogatici

0

ISTOČNO SARAJEVO – Okružno tužilaštvo Istočno Sarajevo započelo je predistražne radnje kako bi provjerilo postoji li osnov za pokretanje istrage nakon što je 15-godišnja djevojčica preminula na putu do bolnice poslije pada sa ringišpila u Rogatici.

„U ovom momentu možemo reći da su naložena vještačenja, odnosno obdukcija i mehanička vještačenja, radi provjere ispravnosti uređaja. Nakon ovih provjera imaćemo više detalja, a tužilac će se izjasniti o eventualnom otvaranju istrage“, rekao je portparol Okružnog javnog tužilaštva Neven Kramer.

Nakon nesreće djevojčici je pomoć ukazana u Domu zdravlja u Goraždu, odakle je organizovan njen transport u Univerzitetsku bolnici u Foči, prenosi „Avaz“.

Zbog težine povreda i komplikacija u putu, osoblje Doma zdravlja Rogatica pomoć je zatražilo od kolega iz Kantonalne bolnice u Goraždu, koje je tridesetak kilometara bliže od Foče.

„Organizovao sam svoj tim, pozvali smo i anesteziologa, svi smo spremni bili i čekali. Međutim, kad su stigli djevojčica je bila bez znakova života. Pokušali smo mjere reanimacije, dali smo sve od sebe, ali, nažalost, bezuspješno“, rekao je dežurni doktor Urgentnog centra goraždanske bolnice Mladen Sefer.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo ranije je saopšteno da je policiji u Rogatici sinoć oko 21.10 časova prijavljeno da je u Ulici Radomira Neškovića mlađe lice palo sa ringišpila u pokretu i tom prilikom zadobilo teške povrede od kojih je preminulo na putu za bolnicu u Foči.

Ringišpil je nakon nesreće zatvoren, okružen policijskim trakama, te policajcima i inspektorima Policijskle stanice Rogatica.

(www.palelive.com / Srna)

 

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare