Pokrenute aktivnosti za izgradnju slobodne zone u Istočnom Novom Sarajevu

0

ISTOČNO SARAJEVO – Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izjavio je da su pokrenute aktivnosti sa stranim investitorima da na području opštine Istočno Novo Sarajevo bude izgrađena slobodna zona.

„Iz domena Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa pokrenuli smo aktivnost sa inostranim investitorima da ponudimo opštinu Istočno Novo Sarajevo, gdje bi na nekoliko potencijalnih lokacija mogla biti izgrađena slobodna zona, koristeći sve infrastrukturne prednosti koje ima ova opština, odnosno grad Istočno Sarajevo“, rekao je Košarac.

Nakon razgovora sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva LJubišom Ćosićem, Košarac je istakao da bi se na taj način moglo zaposliti nekoliko stotina ljudi, te dodao da je riječ o odgovornoj politici Ćosića da u privrednom smislu otvori ovaj grad.

„U pregovorima smo da jedan od prepoznatljivih tržih lanaca bude prisutan u Istočnom Sarajevu, za šta takođe postoji više lokacija. Vidjećemo na koji način, srazmjerno interesima rukovodstava tih kompanija, možemo da ponudimo Istočno Sarajevo kao dobro mjesto za investiranje“, rekao je ministar spoljne trgovine.

Košarac je naveo da od međunarodnih finansijskih institucija u BiH treba tražiti da dođu u Istočno Sarajevo i da kroz projekte daju doprinos i podršku razvoju ovog grada.

On je rekao da je sa Ćosićem razgovarao i o srpskoj dijaspori, odnosno o 150.000 Srba koji su otišli iz Sarajeva i kojima treba ponuditi da zajedno sa srpskim članom i predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, te nadležnima iz Istočnog Sarajeva i Republike Srpske, rade na njegovom razvoju.

Košarac je istakao da bi Istočno Sarajevo trebalo ojačati i u kulturološkom smislu, te da je i o tome razgovarao sa gradonačelnikom.

„Trebalo bi da imamo nekoliko važnih kulturnih događaja, ali i da hrabro izađemo sa onim što danas Istočno Sarajevo ima, od objekata koji mogu da podnesu tu vrstu kulturnih događaja“, rekao je Košarac i dodao da to treba učiniti hrabro i transparentno, kako zaslužuju građani ovog grada.

On je izrazio zadovoljstvo što Ćosić, zajedno sa svim načelnicima opština koje su u sastavu grada, bez obzira na političku pripadnost, radi na razvoju Istočnog Sarajeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare