Pokrenut e-registar administrativnih procedura

0

Opština Pale pokrenula je E-registar kojim se na jednom mjestu može saznati kome građani podnose zahtjeve, u kojoj formi, koja dokumentacija je potrebna za to, te koliko će postupak koštati i u kom roku će predmet biti riješen.
„Privrednici i investitori dobili su transparentno i pravovremeno informisanje o vrsti i namjeni opštinskih podsticaja, te načinima i uslovima dobijanja“, saopšteno je iz opštine.

Administracija opštine Pale prošle sedmice predstavila je rezultate rada na poboljšanju poslovne klime, realizovane posredstvom „Lajf“ projekta, započetog u decembru prošle godine.

Kao najveći doprinos unapređenju rada i transparentnosti opštinskih procedura izdvaja se uspostavljanje E-registra administrativnih postupaka koji je od danas dostupan na zvaničnoj veb-stranici opštine Pale.

E-registar omogućava preuzimanje obrazaca i zahtjeva za sve administrativne postupke koje provodi opština Pale, a ovakav, transparentan, pristup doprinosi povećanju pravne sigurnosti građana i privrednih subjekata opštine Pale, navodi se u saopštenju.

U okviru E-registra nalazi se i link na listu dostupnih podsticaja na opštini Pale jer je od posebne važnosti, za investitore i privrednike, transparentno i pravovremeno informisanje o vrsti i namjeni dostupnih opštinskih podsticaja.

Administrativne procedure i E-registar opštine Pale sada su tehnički dizajnirane tako da službenici, odmah po usvajanju podsticaja, u tri koraka ažuriraju listu, te na taj način omogućavaju pravovremeno informisanje privrednika o usvojenim izmjenama, ističu iz opštine Pale.

E-registar administrativnih postupaka i lista podsticaja opštine Pale se mogu naći na zvaničnoj veb stranici opštine Pale /pale.rs.ba/. E-registar je jednostavan za upotrebu, a osim računara, ovoj bazi podataka se može pristupiti i sa tableta, pametnih telefona i drugih PDA uređaja.

Kao bitna funkcija ovog registra jeste anketa kojom se može izraziti stav i ukupno zadovoljstvo o pruženim uslugama, što je važan segment procesa revizije i smjernica za dalje unapređenje usluga opštinskih službi.

Projekat unapređenja poslovne klime „Lajf“ u opštini Pale implementira Grupacija Svjetske banke u saradnji sa britanskom Ambasadom u BiH.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare