Pokloni za prvačiće i udžbenici za učenike od petog do devetog razreda

0

Rukovodstvo opštine Pale posjetilo je u četvrtak osnovne škole „Mokro“, „Pale“ i „Srbija“ i uručilo poklone za 190 prvačića povodom početka nove školske godine, kao i udžbenike za učenike od petog do devetog razreda.

Načelnik opštine Boško Jugović poželio je direktorima, kolektivima škola i prvačićima uspješan početak školske godine i istakao da je to najsrećniji dan za opštinu jer se školuje jedna nova generacija.

Jugović je rekao da je ove godine u tri osnovne škole upisano ukupno 190 prvačića i da je taj broj očuvan, te da je lokalna zajednica obezbijedila besplatne udžbenike od petog do devetog razreda vrijednosti oko 170.000 KM.

Direktor Osnovne škole „Mokro“ u Mokrom Radmila Veselinović rekla je da su školsku godinu spremno dočekali, da su upisana 22 prvačića od kojih 19 u centralnoj i tri učenika u područnom odjeljenju „Hreša“.

Direktor Osnovne škole „Pale“ Aleksandar Rajić rekao je da su upisali 107 prvačića koji su raspodijeljeni u pet odjeljenja u tri smjene.

Direktor Osnovne škole „Srbija“ na Palama Sanja Marković kaže da su upisali 58 prvačića u tri odjeljenja od kojih je jedno u područnom odjeljenju u Podgrabu, te da uprava škole, opština Pale i grad Istočno Sarajevo uvijek pripreme prigodne poklone za mališane.

Predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Branko Koroman naveo je da su danas ispratili prvačiće, da je to najljepši događaj, te da u devet osnovnih škola na području grada imaju povećanje broja osnovaca.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare