Pokazna vježba prve pomoći prilikom saobraćajne nesreće

0

Opštinska organizacija Crvenog krsta /OOCK/ Pale i Omladinski klub CK Pale organizovali su danas pokaznu vježbu prve pomoći u Ulici Milana Simovića u kojoj je izvedena simulacija saobraćajne nesreće, rekla je Srni sekretar OOCK Pale Jelena Petrović.

Petrovićeva je navela da je pokazna vježba posvećena 18. novembru – Danu obilježava nastradalih u saobraćajnim nesrećama, ali da zbog kiše i vremenskih uslova nisu mogli da je održe tada.

Ona je naglasila da je cilj ove vježbe prezentovanje sposobnosti, spremnosti i znanja članova ove organizacije iz oblasti prve pomoći, ali i približavanje Crvenog krsta građanima.

„Pružanje prve pomoći je skup mjera koje se provode kako bi se spasio ljudski život, izbjegla prijeteća opasnost ili ublažile zdravstvene poteškoće prije stizanja stručne pomoći. Stoga je bitno da se veliki broj građana informiše o načinu pružanja prve pomoći“, istakla je ona.

Prema njenim riječima, bitno je da građani nauče da pruže minimalnu medicinsku pomoć u situacijama kada je neko povrijeđen, do dolaska Hitne pomoći.

Petrovićeva je istakla da Crveni krst Pale organizuje veliki broj humanitarnih akcija, kao i edukativnih radionica, predavanja i takmičenja.

Ona je podsjetila da je održano opštinsko takmičenje iz programa upozoravanja na opasnosti od mina gdje je pobijedila Osnovna škola „Srbija“ koja će ići na regionalno takmičenje koje će biti održano narednih dana u Kalinoviku, kao i takmičenje iz poznavanja Pokreta Crvenog krsta gdje je pobijedila ekipa OŠ „Pale“.

„U narednom periodu očekuju nas akcije prikupljanja pomoći za socijalno ugrožene porodice i pripremanje novogodišnjih paketića za mališane iz ove kategorije stanovništva“, rekla je Petrovićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare