Pokazati jedinstvo u zaštiti nacionalnih interesa i Srpske

0

Skupština Boračke organizacije opštine Pale zahtijeva od svih političkih subjekata u Republici Srpskoj i srpskih predstavnika u institucijama BiH da pokažu maksimalno jedinstvo u zašiti nacionalnih interesa i pozicije Srpske, rekao je Srni predsjednik ove organizacije Mihajlo Parađina.


„Republika Srpska je nešto što mora biti ‘betonirano’. U vezi sa onim što je stečeno u krvi – nema pogodbe ni kockanja“, poručio je Parađina nakon današnje sjednice Skupštine Boračke organizacije Pale.

On je naglasio da je sa današnje sjednice upućen i apel da se obezbijedi puno jedinstvo Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ i da se od nadležnih institucija, konačno, adekvatno definiše status Boračke organizacije koja ima sve predispozicije da ima poseban status u odnosu na druge organizacije.

Parađina je istakao da Boračka organizacija traži da se u razgovorima sa Vladom Srpske obezbijedi povećanje ličnih porodičnih invalidnina, što podrazumijeva izmjene određenih zakonskih propisa, kao i obezbjeđenje boračkog dodaka na mjesečnom nivou za demobilisane borce koji ne rade.

Prema njegovim riječima, na današnjoj Skupštini zaključeno je da je potrebno raditi i na povećanju usluga zdravstvene zaštite za boračke kategorije, a prije svega za porodice poginulih i ratne vojne ivalide.

„Za sve ovo nisu potrebna nova sredstva, već bi trebalo donijeti nove propise koji će biti usmjereni ka smanjenju svih davanja u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti na svim nivoima u Republici Srpskoj“, istakao je on.

Parađina je dodao da se mnoga lica iz boračkih kategorija nalaze u stanju socijalne potrebe.

(www.palelive.com / Srna / foto: arhiva)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare