Појачати контроле посредовања у запошљавању

0

Директор Завода за запошљавање Републике Српске Дамјан Шкипина и директор Републичког инспектората Милован Крчо договорили су данас у Бањалуци да ће Инспекторат појачати контроле и надзор над примјеном Закона о посредовању у запошљавању и правима за вријеме незапослености и спречавања свих врста евентуалних злоупотреба.

Шкипина и Крчо разговарали су и о злоупотребама у вези са уговорима о раду на одређено вријеме, уговора који се односе на технолошки вишак радника, те спровођења пробног рада без уговора о раду, што се директно односи на остваривање права на новчану накнаду по основу незапослености и повећање броја корисника, наведено је на интернет страници Завода за запошљавање.

Током састанка разговарано је о повећаном ангажовању Инспектората у вези са спровођењем контроле послодаваца у погледу недостављања Заводу пријаве потребе за радницима и извјештаја о запослењу радника, што је у досадашњем периоду знатно утицало на праћење стања на тржишту рада од стране Завода.

Шкипина и Крчо посебно су нагласили потребу контроле издатих радних дозвола страним држављанима и лицима без држављанства од стране Инспектората, што представља и законску обавезу Републичке инспекције рада.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare