Pojačane kontrole cijene lijekova i osnovnih životnih namirnica

0

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković izjavio je da je proteklih dana vršena pojačana inspekcijska kontrola u apotekama zbog većeg interesovanja građana za kupovinu lijekova, sredstava za dezinfekciju i zaštitnih maski.

Vuković je rekao da su se inspektori fokusirali na kontrolu cijene robe široke potrošnje u prodajnim objektima, budući da je Republički štab za vanredne situacije preporučio da cijene moraju biti vraćene na nivo od 5. marta, a gradska inspekcija je obavezna da te preporuke ispoštuje.

On je pozvao sve vlasnike trgovina da poštuju mjere zaštite, jer će, u suprotnom, biti odgovorni za kršenje propisa, saopšteno je iz Gradske uprave Istočno Sarajevo.

„Ovih dana se spekuliše o promjeni nabavne cijene osnovnih životnih namirnica i drugih proizvoda, ali u tom smislu postoje jasna uputstva koja smo dobili od nadležnih organa. Inspektori mogu lako, kroz ulazne fakture, utvrditi da li je nabavna cijena zaista veća ili nije“, naglasio je Vuković.

On je dodao da razumije i probleme trgovaca, ali da je za korigovanje odluke o visini cijena namirnica nadležan Republički štab za vanredne situacije.

Vuković je podsjetio da je kupovina određenih namirnica ograničena, te da inspektori kontrolišu i sprovođenje te naredbe.

„Kontrolu vršimo na području cijelog grada, a akcenat je stavljen na nadzor u tržnim centrima“, naveo je VUković.

On je dodao da je veoma važno, naročito u tržnim centrima i velikim prodajnim objektima koje posjećuje veći broj građana, kontrolisati sprovođenje mjera zaštite, nošenja zaštitnih maski, rukavica, te držanja propisanog odstojanja među kupcima.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare