Danas ili sutra rezultati testiranja djece koja su stigla iz italije

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić izjavio je da se danas, a najkasnije sutra očekuju rezultati testiranja na virus korona 32 učenika i studenta iz Republike Srpske, koji su u Lukavicu stigli iz Italije.

Ukoliko budu negativni na virus korona, Ćosić je rekao Srni da će učenici i studenti biti proslijeđeni u njihove lokalne zajednice, gdje će provesti obaveznih 14 dana u izolaciji.

Ćosić, koji je i šef Kriznog opštinskog štaba, napomenuo je da učenici i studenti smješteni u hotel „Topeks“ u Istočnom Novom Sarajevu gdje imaju adekvatnu zdravstvenu zaštitu i neophodan medicinski tretman.

On je naveo da će biti u kontaktu sa resornim ministarstvom, te da će uraditi procjenu u vezi sa narednim koracima zbrinjavanja.

Ćosić je dodao i da će Kolegijum skupštine sutra ili prekosutra razmotriti potrebu zakazivanja sjednice Skupštine opštine da bi se ispunile ranije planirane aktivnosti.

Kolegijum će, pojasnio je Ćosić, procijeniti da li sjednica može da se održi bezbjedno, u skladu sa epidemiološkim zahtjevima, ili će to biti elektronskim putem.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare