Pojačan inspekcijski nadzor trgovinskih centara

0

VLASENICA – Pripadnici Komunalne policije opštine Vlasenica i opštinske sanitarne inspekcije danas su krenuli u kontrolu lica kojima je odlukom nadležnih institucija određen kućni karantinski nadzor, a ukoliko ih ne zateknu na adresama imaju pravo da im izreknu sankcije.

Član opštinskog Štaba za vanredne situacija Goran Đurić izjavio je Srni da je na teren upućen i tržišni inspektor s ciljem kontrole prometa i cijena artikala u maloprodajnim objektima i tržnim centrima.

„Imali smo pritužbi građana da je bilo poskuljenja brašna, makarona i određenih artikala u nekim prodavnicama, ali je uvidom na terenu konstatovano da nije bilo značajnijih odstupanja. Cijene koje su bile do 5. marta ne mogu i ne smiju biti povećane, bez obzira na to kolika bila nabavna cijena u trgovinskim centrima“, rekao je Đurić.

On je istakao da su nadležne inspekcije utvrdile da se na terenu u potpunosti poštuju instrukcije Opštinskog štaba za vanredne situacije o ograničenom radnom vremenu za trgovinske radnje i potpunoj obustavi rada ugostiteljskih radnji i kafića, dok je u pekarama prodaja samo šalterska.

„Trenutno u gradu nema vode zbog manjeg kvara u snabdijevanju električnom energijom, ali su ekipe na terenu i vjerujem da će kvar biti brzo saniran“, rekao je Đurić.

Opštinski štab danas je saopštenjem pozvao sva lica koja su doputovala u Vlasenicu iz inostranstva, a nisu evidentirana u nadležnim zdravstvenim ustanovama, Policijskoj stanici ili nadležnoj inspekciji, da se odmah jave lokalnom Domu zdravlja i budu disciplinovana, izbjegavaju kontakt sa drugim osobama, uključujući i članove porodice, sve dok se ne utvrdi da nisu inficirana virusom korona.

Štab je pozvao lica koja su evidentirana u nadležnoj zdravstvenoj ustanovi i koja borave u kućnoj izolaciji da se striktno pridržavaju naloženih mjera koje podrazumijeva samoizolacija.

Upozoreno je da će oni koji se se ne budu pridržavali samoizolacije biti smješteni u karantin nadležne zdravstvene ustanove.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare