Poetsko veče u čast mladenaca

0

ZVORNIK – U Zvorniku je večeras održano “Poetsko i muzičko veče”, povodom vjerskog praznika Mladenci, dolaska proljeća i Svjetskog dana poezije, koje su organizovali zvorničko Srpsko prosvjetno i kulturno društvo /SPKD/ “Prosvjeta” i Tehnički školski centar /TŠC/.

Gosti manifestacije bili su bračni parovi koji su se prijavili na poziv organizatora, njih 20, a koji su se vjenčali u periodu od 22. marta prošle godine do danas.

“Ovo je naša tradicionalna manifestacija, koju smo pokrenuli prije više od 10 godina. Mislim da nam treba što više radosti, ljubavi, druženja, na šta smo zaboravili u današnjem tehnološkom društvu, kada se najmanje družimo”, rekao je novinarima predsjednik zvorničke “Prosvjete” Radoslav Perić.

On je naveo da se pjesmom i igrom ujedno pozdravlja dolazak proljeća i Dan poezije, te poželio mladencima sreću, dug i lijep zajednički život.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Milan Cvijetinović istakao je da lokalna uprava podržava ovakve i slične manifestacije, te poručio mladencima da se vole i uzajamno poštuju.

Protojerej-stavrofor Vidoje Lukić poručio je mladim bračnim parovima da se “ponašaju kao dva oka u glavi – kud krene jedno, da krene i drugo”.

Program na ovogodišnjoj manifestaciji izveli su recitatori, glumci, vokalni solisti i muzičari iz TŠC-a, koji su nastupili sa narodnim pjesmama i poezijom, te “Prosvjetin” folklorni ansambl sa “šopskim igrama”.

Svoje ljubavne pjesme recitovale su i zavičajne pjesnikinje Dana Gavrić, Snežana Nikolić i Snežana Maksimović.

Na kraju poetsko-muzičke večeri, mladencima su uručeni prigodni pokloni koje je obezbijedila opština Zvornik, kao i vezene maramice i čestitke koje su izradili učenici TŠC-a.

Domaćin manifestacije bio je Dom omladine, a pokrovitelj opština Zvornik.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments