Podrška razvojnim projektima

0
Podrška razvojnim projektima

MILIĆI – Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH svake godine u opštini Milići investira između 500.000 i 700.000 KM u različite infrastrukturne projekte, izgradnju stambenih objekata i zapošljavanje povratnika, rekao je danas resorni ministar Edin Ramić nakon sastanka sa načelnikom opštine Milići Momirom Lazarevićem.

Ramić je rekao da je cilj današnjeg sastanka bio dogovor o nastavku saradnje resornog federalnog ministarstva i opštine Milići.

„Do kraja ove godine završićemo dva putna pravca u naseljima Skugrići i Derventa, a krajem godine imamo novi javni poziv za finansijsku podršku. Na sastanku je razgovarano o tome da se opštinska vlast ponovo kandiduje za dodjelu sredstava“, naveo je Ramić.

Lazarević je rekao Srni da federalno Mnistarstvo raseljenih osoba i izbjeglica svake godine finasira različite projekte u opštini Milići, pri čemu pomoć ne dobijau samo Bošnjaci, već i određen broj građana srpske nacionalnosti.

„To je od obostrane koristi i u tom pravcu treba nastaviti saradnju i privući što veći broj investicija da bi bar u nekoj mjeri rasteretili budžet lokalne zajednice“, rekao je Lazarević.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare