Podrška radnicima RTV Istočno Sarajevo

0

ISTOČNO SARAJEVO – Opštinski odbori Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža pozivaju rukovodstvo grada Istočno Sarajevo da se, zajedno sa predstavnicima opština u sastavu grada, uključe u rješavanje problema zaposlenih u RTV Istočno Sarajevo i finansijski pomognu njeno funkcionisanje.

Dva opštinska odbora SNSD-a u zajedničkom saopštenju ističu da predstavnici grada i opština, zajedno sa menadžmentom ove medijske kuće, treba da naprave plan finansijske konsolidacije i izmirenja obaveza RTV Istočno Sarajevo, kao i plan finansijske podrške za ovu medijsku kuću iz budžeta grada i gradskih opština Istočnog Sarajeva.

Iz SNSD-a navode da “aktuelna vlast u gradu i opštinama Istočnog Sarajeva predugo koristi RTV Istočno Sarajevo kao poligon za svoju kadrovsku i stranačku kombinatoriku”, ali i da putem tog medija neistinito informiše stanovništvo Istočnog Sarajeva o “ružičastoj slici stanja” i “blagostanju u gradu.

Podsjetivši da je Vlada Republike Srpske bila inicijator osnivanja televizije Istočno Sarajevo i da je njeno osnivanje podržala sa 300.000 KM, opštinski odbori SNSD-a izražavaju spremnost da se ponovo obrate Vladi RS za pomoć RTV Istočno Sarajevo na osnovu jasnog plana sanacije preduzeća koji treba da pripremi osnivač – grad Istočno Sarajevo.

Opštinski odbori SNSD-a ističu da podržavaju radnike RTV Istočno Sarajevo u njihovim nastojanjima da se izbore za svoj radno-pravni status i životnu egzistenciju.

Radnici RTV Istočno Sarajevo stupili su juče u jednočasovni štrajk upozorenja, čime su izrazili nezadovoljstvo trenutnim socijalim i ekonomskim položajem.

Zahtjevi radnika su izmirenje zaostalih plata, toplih obroka, naknada za prevoz, regresa, uplata zdravstvenog osiguranja i donošenje nove sistematizacije radnih mjesta.

Ukoliko u roku od sedam dana od dana otpočinjanja štrajka upozorenja ne dođe do postizanja dogovora sa poslodavcem ili do potupunog ispunjena zahtjeva Štrajkačkog odbora, radnici RTV Istočno Sarajevo, kako su najavili, stupiće u generalni štrajk.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments