Podrška Dimitriju Dobroti na juniorskoj olimpijadi

0
Podrška Dimitriju Dobroti na juniorskoj olimpijadi

FOČA – Opština Foča nastaviće da pomaže i podržava talentovane učenike koji su najbolji ambasadori ove lokalne zajednice, ali i cijele Republike Srpske, rečeno je na današnjem prijemu za učenika prvog razreda fočanske gimnazije Dimitrija Dobrotu kod načelnika Foče Radisava Mašića.

Mladom talentu koji će kao jedini iz Republike Srpske, sa još troje, učestvovati u bh timu na Prvoj evropskoj juniorskoj olimpijadi iz informatike u Sofiji, uručena je i novčana nagrada.

„Meni je drago što me podržavaju opština i načelnik, i to mi je veliki podstrek za odlazak u Sofiju i nastavak daljeg školovanja“, rekao je Dobrota, koji je na nedavno održanom bh prvenstvu iz informatike za učenike osnovne škole u Sarajevu osvojio treće mjesto, što ga je direktno plasiralo na Olimpijadu, na kojoj osim iz BiH, učestvuju juniori iz 21 zemlje Starog kontinenta.

Sjajna znanja iz programiranja i algoritamskog rješavanja problemskih zadataka Dimitrije Dobrota je pokazao još u Osnovnoj školi.

Tokom devetogodišnjeg školovanja u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ isticao se u prirodnim i društvenim naukama, na takmičenjima, ali i u vannastavnim aktivnostima. Tako je i ovaj uspjeh započeo kao učenik devetog razreda.

„Dimitrije je naš đak generacije u prošloj školskoj godini. Na takmičenje je krenuo kao naš učenik završnih razreda i evo plasirao se do evropskog takmičenja, iako je sada učenik gimnazije. Mi smo srećni i ponosni jer je lijepo imati ovakvog učenika koji je primjer svim đacima da se može uspjeti i da treba težiti tome“, rekla je direktor OŠ „Sveti Sava“ Jelena Čančar.

NJegov uspjeh prepoznaje i opština Foča, koja će nastojati da pomaže najbolje učenike i da ih afirmiše kako bi znanje primijenili u praksi.

Načelnik opštine Foča očekuje da će fočanski učenik na ovom evropskom takmičenju postići dobar uspjeh i da će to biti podstrek i drugim talentima da krenu njegovim stopama.

„Čestitam i njemu i njegovim roditeljima i nastavnicima na ovom uspjehu, a mi ćemo uvijek podržavati i pomagati mlade talente“, rekao je Mašić.

Na Olimpijadu u bugarsku prijestonicu Sofiju Dobrota putuje sutra. U timu iz BiH, na takmičenju koje traje do 13. septembra, mladi Fočak je zajedno sa učenicima iz FBiH Alenom Hodžićem, Admirom Zategom i Hankom Goralijom.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare