Podnesen izvještaj protiv četiri bivša direktora

0

Centar javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo podnio je izvještaj nadležnom okružnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu protiv četiri bivša direktora šumskih gazdinstava “Visočnik” Han Pijesak, “Romanija” Sokolac i “Jahorina” Pale.


Izvještaj je podnesen protiv lica čiji su inicijali LJ.T, Ž.V, R.B. i M.K. Srna nezvanično saznaje da je riječ o LJubici Terzić, Žarku Vitoroviću, Rajku Bulajiću i Milovanu Krčo.

Navedena lica se terete da su od 2006. do 2012. godine, svjesnim kršenjem propisa o načinu i uslovima prodaje, kupcima prodavali šumske drvne sortimente bez obezbjeđene garancije plaćanja, saopšteno je iz CJB Istočno Sarajevo.

Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nesavjesno privredno poslovanje i zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja podnesen je protiv R.B. zbog postojanja osnova sumnje da je od 2006. do 2012. godine, u svojstvu direktora ŠG “Romanija” Sokolac, svjesnim kršenjem odluka Nadzornog odbora JP “Šume Srpske”, o načinu i uslovima prodaje šumskih drvnih sortimenata, oštetio ovo gazdinstvo za oko 1.070.885 KM.

Izvještaj o istom krivičnom djelu podnesen je i protiv LJ.T, zbog postojanja osnova sumnje da je od 2006. do 2011. godine, u svojstvu direktora ŠG “Visočnik” Han Pijesak, svjesnim kršenjem propisa o načinu i uslovima prodaje drvnih soertimenata, oštetila navedeno šumsko gazdinstvo za oko 863.803 KM.

Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nesavjesno privredno poslovanje podnesen je protiv M.K. zbog postojanja osnova sumnje da je od 2009. do 2011. godine, u svojstvu direktora ŠG “Jahorina” Pale, na isti način oštetio navedeno šumsko gazdinstvo za iznos od oko 236.621 KM.

CJB Istočno Sarajevo podnio je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nesavjesno privredno poslovanje protiv Ž.V, zbog postojanja osnova sumnje da je od 2011. do 2012. godine, u svojstvu direktora ŠG “Visočnik” Han Pijesak, na isti način oštetio navedeno šumsko gazdinstvo za iznos od oko 138.097 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments