Podijeljeno 150 novogodišnjih paketića

0

SOKOLAC – U opštini Sokolac danas je podijeljeno 150 novogodišnjih paketića djeci iz višečlanih porodica iz Udruženja „Majka i dijete“.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je novinarima da je opština od početka godine obezbijedila 500 novogodišnjih paketića.

On je naveo da su sredstva koja su bila namijenjena za organizovanje tradicionalnog novogodišnjeg i božićnjeg prijema preusmjerena za nabavku paketića.

Bjelica je napomenuo da su za božićne praznike nabavljene pečenice za 24 višečlane porodice, dok je 50 porodica dobilo pakete sa osnovnim životnim namirnicama, a 30 porodica drva za ogrev.

Predsjednik Udruženja „Majka i dijete“ Slavica Curević zahvalila je opštinskoj administraciji na razumijevanju za porodice sa troje i više djece.

Ona je podsjetila da je ovo udruženje, koje broji 104 porodice, osnovala opština prije dvije godine.

„Pružamo pomoć višečlanim porodicama u skladu sa svojim mogućnostima i finansijski pomažemo svoje članove“, rekal je Curevićeva i dodala da je Udruženje djeci svojih članova, koja pohađaju treći i četvrti razred osnovne škole, u protekle dvije godine obezbijedilo udžbenike.

(www.palelive.com / Srna / foto: www.opstinasokolac.net)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare