Podijeljena 81 platna kartica za obnovu domaćinstava

0

MILIĆI, ŠEKOVIĆI – Savjetnik predsjednika Vlade Republike Srpske Dušan Petrović uručio je danas u Milićima i Šekovićima 81 platnu karticu po vaučer modelu Fonda solidarnosti za obnovu Srpske za domaćinstva koja su pretrpjela štetu u majskim poplavama.

Petrović je naveo da je platne kartice u opštini Šekovići dobilo 75, a u Milićima šest domaćinstava na čijim je stambenim objektima šteta procijenjena na više od 5.000 KM.

„Platnim karticama građani će moći da podmire osnovne potrebe za opremanje stana u kojem žive, nabave namještaj, bijelu tehniku, moći će da servisiraju svoj kredit u bankama, ako ga imaju, ili da plaćaju određene obaveze“, rekao je Petrović novinarima.

Rada Borić iz Milića, na čijem stambenom objektu procijenjena šteta iznosi skoro 100 odsto, rekla je novinarima da će joj 5.000 KM dobro doći za obnovu domaćinstva.

„Sve su stvari uništete. Jednu sobu smo osposobili i postavili ulazna vrata, tek toliko da se može boraviti u njoj. Meni je procijenjena šteta od 7.600 KM, ali i ovo je dobro da se nešto popravi“, ističe Borićeva.

Dodjeli platnih kartica u Milićima i Šekovićima prisustvovali su i lokalni zvaničnici.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare