Pod zdravstvenim nadzorom osam lica

0

SOKOLAC – Na području Sokoca pod zdravstvenim nadzorom je osam lica, od kojih je pet u lokalnom karantinu, rekla je Srni Adrijana Stanar, direktor Doma zdravlja „Dr LJubomir Ćeranić“.

Stanareva je navela da je minulog vikenda jedno lice stavljeno pod nadzor, a za jedno lice je istekla ova mjera zaštite od širenja virusa korona.

Prema njenim riječima, do sada je na području opštine Sokolac pod zdravstvenim nadzorom 275 lica, dok je za 267 osoba ova mjera istekla.

Ona je naglasila da je sokolački Dom zdravlja, nakon postepenog ublažavanja mjera koje su na snazi radi sprečavanja širenja virusa korona, od danas počeo da izdaje ljekarska uvjerenja za vozače.

Stanareva je istakla da se od danas u ovoj ustanovi mogu obavljati i sistematski pregledi za upis prvačića, prema terminima koji će biti naknadno određeni u dogovoru sa padagoškom službom u Osnovnoj školi „Sokolac“.

Prema njenim riječima, u ovoj ustanovi su ponovo počeli da uzimaju materijal i transportuju u Regionalni centar za zaštitu zdravlja Istočno Sarajevo, za izdavanje sanitarnih knjižica.

„O svim narednim aktivnostima i funkcionisanju sokolačkog Doma zdravlja građani će biti blagovremeno obaviješteni putem medija“, poručila je Stanareva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare