Pod teretom kamiiona pucaju vodovodne cijevi

0

FOČA – U Foči su učestali prekidi u vodosnabdijevanju dijelova grada koji se napajaju sa starog cjevovoda, a u nadležnom preduzeću „Izvor“ tvrde da pucanje cijevi uzrokuju kamioni koji prevoze ogrevno drvo.
„Do pojave većeg broja kvarova na ovom dijelu trase došlo je prvenstveno zbog intenzivnog izvoza ogrevnog drveta i prolaska teško natovarenih kamiona dijelom puta ispod kojeg prolazi stari cjevovod `fi 200`“, navodi se u saopštenju preduzeća „Izvora“.

U preduzeću ističu da ovaj dio puta nije predviđen za čest prolazak teških kamiona te da će preduzeti mjere kako bi kamioni bili preusmjereni na puteve koji su za to predviđeni.

„Obraćali smo se nadležnim ustanovama, ali izvoz ogrevnog drveta nije smanjen i čak je intenziviran. Da bismo spriječili dalje pucanje cjevovoda na ovoj trasi i zaštitili rasteretne komore od erozije zemljišta preduzećemo mjere iz naše nadležnosti da se prolazak teških kamiona sa ogrevnim drvetom spriječi ili preusmjeri na puteve koji su za to predviđeni“, saopšteno je iz „Izvora“.

Naselja Gornje Polje, Ribarska, Rječica, dio Centra, Trnovače i Brod na Drini, zbog kvarova na cjevovodu, prošle sedmice su u tri navrata više časova bili bez vode, a ista situacija je i danas.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare