Počinju „Dani Duška Trifunovića“

0

Na Palama danas počinje trodnevna književna manifestacija „Dani Duška Trifunovića“, koju organizuje Kulturni centar.

Prvog dana manifestacije, koja se održava osmi put, predstaviće se finalisti konkursa za najbolji literarni rad o temi „Kad sam te prvo srela/sreo“, a mladim pjesnicima obratiće se Igor Kolarov, Jovo Čulić, Tode Nikoletić, Tatjana Pupovac, Vlasta Cenić i Slobodan Stanišić.

Pjesnici će sutra, drugog dana ove književne manifestacije, učestvovati na „Pjesničkom času“ koji će biti održan u Osnovnoj školi „Mokro“.

Za sutra je planirano i otvaranje izložbe „Dvanaesti saziv Art simpozijum Jahorina“, kao i veče poezije za odrasle „Bukvalno tako“ u okviru kojeg će Rajku Petrovu Nogu biti dodijeljena nagrada „Duško Trifunović“.

„Pjesništvo Rajka Noge nije moguće sagledati bez znakova i glasova koji dopiru iz tradicije, mita, istorije i religije, ali i iz posljednjih vremena. Od svakodnevice beznačajnosti i neheroične stvarnosti, Nogo se odmeće u epsko vrijeme i okruženje iz kojeg u liriku i naš običan život prevodi starinske junake“, navodi se, između ostalog, u obrazloženju žirija o dodjeli nagrade “ Duško Trifunović“.

U subotu, 13. septembra, biće održan koncert na Gradskom trgu i audicija za dječiji festival „Čarolija“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments