Počinje isplata stipendija za 175 studenata

0

FOČA – Načelnik opštine Foča Radisav Mašić potpisao je sa 175 studenata iz ove opštine ugovore o stipendiranju, za šta je u opštinskom budžetu obezbijeđeno oko 150.000 KM.
Pravo na stipendiju ostvarili su studenti sa najmanjom prosječnom ocjenom 7,50, djeca poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, studenti bez jednog ili oba roditelja.

Takođe, pravo na ovaj vid podrške dobili su korisnici socijalne pomoći, studenti čija su oba roditelja nezaposlena, studenti iz višečlanih porodica sa troje i više djece, brucoši sa odličnim uspjehom iz srednje škole i nagradama sa takmičenja, studenti koji nisu korisnici stipendija iz drugih izvora stipendiranja, a starosna granica za stipendiju je 26 godina.

U lokalnoj upravi ističu da će stipendije biti isplaćivane redovno narednih 10 mjeseci, u iznosima od 80 do 100 KM, zavisno od godine studija.

Mašić kaže da je ova godina specifična zbog pandemije virusa korona, tako da nisu stigli ranije da organizuju potpisivanje ugovora.

„Isplata stipendija će početi naredne sedmice i studenti ne treba da brinu jer će svi dobijati stipendije redovno. Među stipendistima je devet vukovaca iz srednje škole, 12 studenata bez jednog roditelja, jedan student bez oba roditelja i troje djece ratnih vojnih invalida. Iz socijalnih kategorija je 29 stipendista, dok je 17 iz višečlanih porodica“, rekao je Mašić.

Potpisivanje ugovora trajalo je dva dana u više termina da bi se ispoštovale sve epidemiološke mjere.

Studentima koji nisu bili u prilici da ugovore potpišu u zakazanim terminima ostavljena je mogućnost da to učine u prostorijama opštine Foča.

U protekloj akademskoj godini, opština Foča je isplatila stipendije 141 studentu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare