Počinje aktivna naplata parkinga

0

ISTOČNO SARAJEVO – Opština Istočno Novo Sarajevo započela je danas aktivnu naplatu parkiranja na svim otvorenim i zatvorenim parkiralištima na području ove lokalne zajednice. Naplata će se vršiti na zatvorenim parkiralištima kod Doma zdravlja, objekta „Dejton“ i Sportske dvorane „Slavija“, te na parkinzima broj pet i šest u Ulici cara Lazara i na parkingu broj sedam u Karađorđevoj ulici, saopšteno je iz kabineta načelnika opštine LJubiše Ćosića.

Naplata će se vršiti na otvorenim parkiralištima u Ulici Nikole Tesle, odnosno na parkingu između Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo i skladišta preduzeća „Sarajevogas“, te na parking prostoru između Poslovnog objekta Agencije za istrage i zaštitu /SIPA/ i preduzeća „Lasta“.

Na parkingu kod Doma zdravlja cijena usluge parkiranja je 0,50 KM po jednom satu. Prva dva sata plaćaće se jedna KM, a svaki naredni sat koštaće po jednu KM. Na svim ostalim otvorenim i zatvorenim parkinzima cijene usluge parkiranja iznosiće jednu KM po satu.

Iz opštine Istočno Novo Sarajevo poručuju da je parkiranje besplatno za stanare zgrada ispred kojih se nalaze parkinzi. Stanari će dobiti karte na kojima će biti upisan broj registarskih tablica automobila i koje će morati da se drže na vidnom mjestu u automobilu.

Dnevna cijena parkiranja na svim otvorenim i zatvorenim parkiralištima iznosiće tri KM, mjesečna 20 KM, a godišnja 100 KM.

Broj zaposlenih na otvorenim i zatvorenim parkiralištima biće manji nego do sada.

Radno vrijeme na zatvorenim parkinzima u Istočnom Novom Sarajevu biće od 7.00 do 21.00 čas, a na otvorenim od 7.00 do 19.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare