Početkom oktobra biće završena nova bolnica

0
Početkom oktobra biće završena nova bolnica

ISTOČNO SARAJEVO – Početkom oktobra biće završena nova zgrada Bolnice u Istočnom Sarajevu i do sada je urađeno oko 65 odsto građevinskih radova, rečeno je danas tokom posjete gradilištu ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragana Bogdanića.

„Tražim da to bude završeno početkom oktobra“, rekao je Bogdanić novinarima i dodao da vrijednost ovog projekta „ključ u ruke“ ostaje nepromijenjena i iznosi 55 miliona KM.

Bogdanić je, nakon sastanka sa direktorom Bolnice Istočno Sarajevo Goranom Todorovićem i obilaska gradilišta, istakao da se potpisani ugovor ne mijenja, da je zadovoljan do sada urađenim, te da će biti rigorozni prilikom provjere kvaliteta izvedenih radova.

„Menadžmentu bolnice sam podvukao da radi na edukaciji dovoljnog broja kadra, da nađe adekvatan kadar, ako ga nema u ovoj zdravstvenoj ustanovi, da to bude saradnja sa drugim zdravstvenim ustanovama iz Republike Srpske i Srbije“, rekao je Bogdanić.

Prema njegovim riječima, cilj je da nakon otvaranja ova bolnica bude potpuno funkcionalna, prepoznatljiva po svom kvalitetu, kadru i uslugama koje pruža, jer Sarajevsko-romanijska regija to zaslužuje nakon decenija čekanja.

Bogdanić je poručio da će Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske pružiti svaku vrstu pomoći, jer želi da ovo bude reprezentativna bolnica, ne samo za ovu regiju, već za Republiku Srpsku i šire.

Todorović je naglasio da gradnja nove zgrade Bolnice dobro napreduje, da se sve radi kvalitetno i da se ide ispred predviđenog roka.

„Početkom oktobra imaćemo bolnicu za otvaranje i tada očekujem i prve pacijente“, istakao je Todorović i dodao da će to u narednim decenijama biti jedna funkcionalna cjelina povezana sa novootvorenom poliklinikom.

Todorović podsjeća da se već više od godinu dana pripremaju da kadrovski isprate otvaranje nove zgrade Bolnice, da je napravljen plan koji vodi Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite u vezi sa specijalizacijama, subspecijalizacijama, prijemima mladih ljekara, neki su već na edukacijama, te se nada da će vrhunsku opremu koju dobiju znati da upotrijebe na opšte dobro pacijenata.

Rade Marković, vlasnik firme „Marković invest“ koja je izvođač radova, istakao je da se radovi izvode i prije planiranog roka, da su sva oprema i materijal nabavljeni i plaćeni, te da će objekat biti završen do početka oktobra.

Marković naglašava da je urađeno oko 65 odsto građevinskih radova, a sada je ostalo da se rade mašinske i elektroinstalacije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare