Počeo rad Škole rodne ravnopravnosti

0

Na Pravnom fakulteta Univerziteta Istočno Sarajevo danas je počela Škola rodne ravnopravnosti u okviru koje će studenati imati priliku da se obrazuju o temama iz ove oblasti iz pravnog, ekonomskog, sociološkog, filozofskog i demografskog ugla, rekao je Srni prodekan Pravnog fakulteta Goran Marković.


Marković je rekao da ovu školu, koju organizuju DŽender centar Vlade Republike Srpske i Univerzitet Istočno Sarajevo, pohađa 50 studenata s ciljem obrazovanja na području rodne ravnopravnosti koja je tijesno povezana sa procesom pridruživanja EU.

Namjera je, dodao je on, da studenti steknu osnovna znanja o problemima rodne ravnopravnosti budući da ona ne postoji kao predmet ili kurs na fakultetima, a riječ je značajnoj temi u modernom društvu.

Marković je rekao da je škola organizovana za sve studente fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, naglasivši da je interes bio veliki, jer se prijavilo više studenata nego što je bilo predviđeno.

Prema njegovim riječima, predavači su sa Univerziteta u Istočnom Sarajevu, što pokazuje da ova ustanova ima dovoljan broj svojih kadrova koji se bave ovim temama.

Marković je naglasio da će na kraju škole studenti raditi test na kojem će pokazati koliko su usvojili znanja, a u utorak, 14. maja, biće organizovana promocija polaznika koji će dobiti sertifikate.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare