Počeo omladinski košarkaški turnir

0

VLASENICA – Ministar omladine, porodice i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović večeras je u Vlasenici otvorila omladinski košarkaški turnir, na kojem će se u naredna tri dana takmičiti osam ekipa iz Srbije i Republike Srpske, a u okviru manifestacije „Dani opštine Vlasenica“.

U razgovoru sa lokalnim zvaničnicima i upravom Košarkaškog kluba „10. avgust“ Davidovićeva je izrazila zadovoljstvo što se nalazi u gradu, koji je rasadnik košarkaških talenata.

„Iznenadila sam se koliko je mladih košarkaša i košarkašica poteklo iz ovoga kluba i krenulo na viši nivo. Rekli su mi da ih trenutno desetak igra za reprezantacije Srbije i BiH, što je ogroman uspjeh, jer je Vlasenica relativno mali grad“, rekla je Davidovićeva.

Ona je najavila značajniju pomoć Vlade Republike Srpske i resornog Ministarstva za jačanje sportske infrastrukture u Vlasenici i Košarkaškog kluba „10. avgust“.

„Mi smo i do sada, na nekom manjem nivou podržavali ovaj klub, ali ovdje se otvorilo mnogo tema i vidjela sam da možemo u više pravaca da pomognemo. Pri tome mislim na veću podršku za renoviranje sportskih terena, te podršku Srednjoškolskom centru i upravi“, navela je Davidovićeva.

Prijem za Davidovićevu priredili su potpredsjednik Skupštine opštine Vlasenica Aleksandar Erkić, načelnik za finansije Marko Todorović, direktor Srednjoškolskog centra Goran Đurić, te članovi uprave Košarkaškog kluba na čelu sa legendarnim trenerom Radovanom Perendićem.

Perendić, već 47 godina radi sa mladim talentima, a prvim košarkaškim koracima naučio je na desetine dječaka i djevojčica u ovom gradu, od kojih su mnogi kasnije postali košarkaške zvijezde evropskih razmjera.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare