Počeo memorijalni turnir u fudbalu posvećen četi „Petar Pandurević“

0

Na Palama je večeras počeo tradicionalni memorijalni turnir u malom fudbalu posvećen poginulim borcima čete „Petar Pandurević“ i ostalim palim borcima sa područja mjesne zajednice Stanica Pale.

Predsjednik mjesne zajednice Stanica Pale i organizacionog odbora turnira Ivica Topić rekao je novinarima da će takmičenje, na kojem su učešće uzele 33 ekipe, trajati do 8. juna kada će biti služen parastos poginulim borcima čete „Petar Pandurević“ na Trebeviću.

On dodaje da su za sve učesnike turnira obezbijeđene nagrade, uz pomoć opštine Pale, organizacije „Vorld vižn“, mještana i pojedinih privrednika.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović kaže da se tradicionalno organizuje turnir u znak sjećanja na četu „Petar Pandurević“, te da mu je drago što je tako i ove godine jer je prošle odgođen zbog pandemije virusa korona.

On ističe da učesnici turnira pokazuju entuzijazam i želju da igraju i zahvalio se Inicijativnom odboru mjesne zajednice Stanica Pale koja je sve organizovala, kao i paljanskoj Boračkoj organizaciji koja je stala iza svega.

Jugović navodi da lokalna zajednica podržava ovaj i slične turnire na Palama u finansijskom i svakom drugom smislu.

Predsjednik Predsjedništva mjesne boračke organizacije Stanica Pale Boro Petrović podsjetio je da je 14 boraca čete „Petar Pandurević“ dalo živote za odbranu svog naroda.

„Značajno je da ova mladost ne zaboravi ono što je bilo i zašto su njihovi djedovi, očevi i bliža rodbina dali svoje živote. Turnir se nastavlja iz godine u godinu i sve je veći broj učesnika“, istakao je Petrović.

Četa „Petar Pandurević“ formirana je početkom rata. Brojala je 200 boraca, čuvala je srpske položaje na Trebeviću i obišla brojna ratišta širom Republike Srpske.

Četrnaest boraca čete „Petar Pandurević“, zajedno sa komandatdom, 8. juna 1992. godine poginuli su u napadu muslimanskih snaga na srpske položaje na Trebeviću.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare