Počeo Međunarodni festival folklora

0
Počeo Međunarodni festival folklora

VIŠEGRAD – U Višegradu je otvoren Međunarodni festival folklora koji je okupio KUD-ove iz Makedonije, Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, te veliki broj ljubitelja folklora.

Festival je u Domu kulture sinoć otvorio načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević, koji je istakao da mu je veliko zadovoljstvo što festival ima dugu tradiciju i okuplja veliki broj društava iz više zemalja.

„Opština pomaže ovakve festivale jer je ovo prilika da očuvamo tradiciju igre i pjesme i da uživamo u različitosti nošnji iz svih krajeva“, istakao je Đurević.

Učesnik KUD-a „Kruna“ iz Obrenovca Tamara Janjić rekla je da su se predstavili Igrama iz valjevske kolubare i šopskim igrama.

„Već devet godina sarađujemo sa folklornim društvom iz Višegrada i u pitanju je jako lepo prijateljstvo koje traje dugo“, dodala je Janjić.

Učesnik KUD-a „Bikavac“ iz Višegrada Jana Vuković rekla je da je ovo lijepo iskustvo i druženje i da joj je drago što se odazvao veliki broj KUD-ova.

Koncert festivala nastavlja se danas u 19.00 časova u Domu kulture Višegrad.

Festival se organizuje pod pokroviteljstvom opštine Višegrad, uz saradnju sa Andrićgradom i podršku Stalne radne grupe za regionalni ruralni razvoj u Jugoistočnoj Evropi i Zavisnog preduzeća „Hidroelektrane na Drini“.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare