Počeo „Međunarodni dan sporta“

0

ZVORNIK – Sportskim susretima učenika, profesora i članova savjeta roditelja, Srednjoškolski centar „Petar Kočić“ i Tehniki školski centar iz Zvornika započeli su danas realizaciju projekta „Međunarodni dan sporta“, na kojem učestvuje oko 1.500 učenika.

Na sportskim susretima učenici, profesori i drugi učesnici, takmiče se u košarci, odbojci, malom fudbalu, rukometu, trčanju i drugim sportskim aktivnostima.

Takmičenje je otvorio gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović koji je rekao da Gradska uprava podržava sve sportove, istovremeno stvarajući što bolje uslove za treninge sportista.

„Cilj ulaganja u sport i uključivanja što više, naročito mlade populacije, u sportske aktivnosti, jeste preventivno očuvanje zdravlja najmlađih sugrađana i populacije koja živi na ovom području“, rekao je Stevanović na takmičenju u Spotsko-rekreativnoj dvorani.

Ističući da i djecu koja nisu sklona sportu treba nastojati dovoditi na sportske terene u cilju njihovog zdravlja i zdravog razvoja, Stevanović je rekao da u zvorničkim sportskim klubovima trenira veliki broj djece, navodeći primjer DŽudo kluba „Srpski soko“ u kojem tenira više od 350 mladih i isto toliko u Fudbalskom klubu „Drina“.

Direktor Tehničkog školskog centra Goran Grujić kaže da će u okviru realizacije ovog projekta škole imati mogućnost da nabave sportsku opremu i rekvizite, kako bi se nastava fizičkog vaspitanja obavljala na višem sportskom nivou.

„Zahvaljujući ovim projektima škola će moći da nastavi sa promocijom fizičke aktivnosti kod učenika s ciljem smanjenja faktora koji negativno utiču na zdravlje“, rekao je Grujić.

Direktor Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ Biljana Pisić rekla je da i narednih godina biti nastavljeno obilježavanje „Međunarodnog dana sporta“ kako bi se omasovila školska takmičenja i promocija fizičke aktivnosti kod učenika, profesora i roditelja.

Ovaj sportski dan srednjoškolaca realizuje se u okviru projekta koje sprovodi Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, uz podršku Svjetske banke i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju.

Predstavnici Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske prisustvovali su 29. marta u Zvorniku potpisivanju ugovora za dodjelu grant sredstava u okviru projekta „Smanjivanje faktora zdravstvenih rizika“, čiji je cilj pružanje podrške smanjivanju upotrebe duvana i alkohola i nezdrave ishrane, te povećanje fizičke aktivnosti.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare