Počelo veliko foto-​takmičenje „Tragom duše 2020“

0

Prvog dana avgusta je zvanično otvoren foto­-konkurs Tragom duše 2020 koji se sprovodi u organizaciji Vikimedijine zajednice Republike Srpske i koji predstavlja jedno od najvećih foto-­takmičenja ikada organizovanih na ovim prostorima.

Tragom duše 2020 je fotografsko takmičenje, tematski usmjereno ka prikupljanju fotografija prirodnih i nepokretnih kulturno-istorijskih dobara Republike Srpske. Tokom avgusta i septembra učesnici će imati priliku da pošalju svoje fotografije i nadmeću se za vrijedne nagrade. Ukupan nagradni fond iznosi 2.400,00 KM.

Žiri sastavljen od stručnjaka iz relevantnih oblasti izabraće 20 najboljih autorskih fotografija u dvije kategorije (prirodna dobra i nepokretna kulturna dobra) koje će javnosti biti predstavljene u drugoj polovini oktobra 2020. godine. Prvih šest fotografija (po tri iz obe kategorije) će biti nagrađeno novčanim nagradama.

Cilj konkursa je podsticanje učesnika da svojim fotografijama doprinesu popularizaciji prirodnih i kulturnih dobara Republike Srpske, kao i unaprijeđenju dostupnosti riznice kulturnog i istorijskog nasljeđa zemlje na internetu. Fotografije će biti objavljene na Vikimedijinoj ostavi, pod uslovima slobodne Creative Commons licence, čime će se pridružiti konceptu otvorenog i slobodnog znanja.

Projekat se realizuje pod pokroviteljstvom Zadužbine Vikimedije (Wikimedia Foundation).

Detaljne informacije o samom projektu i o načinu učestvovanja dostupne su na zvaničnom sajtu takmičenja:

tragom.duse@wikimedia.rs.ba

info@wikimedia.rs.ba

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare