Počelo uređenje korita rijeke Drinjače

0

ŠEKOVIĆI – U Šekovićima je danas ozvaničen početak uređenja korite rijeke Drinjače, kapitalnog projekta od 4,6 miliona KM, kojim bi ova opština trajno trebalo da bude zaštićena od vodenih stihija.
Početak radova na gradilištu u naselju Netek ozvaničili su predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Javne ustanove „Vode Republike Srpske“, te vlasti opštine Šekovići.

Ovim projektom obuhvaćen je dio korita rijeke Drinjače u dužini od 2.100 metara pored urbanog dijela Šekovića.

Direktor Javne ustanove „Vode Srpske“ Milan Kikić rekao je novinarima da „Vode Srpske“, započinjanjem projekta uređenja korita Drinjače, nastavljaju mjere zaštite od poplava.

„Projekat se finansira iz kreditnih sredstava Evropske investicione banke, a izvođač radova je `Keso promet`. Vjerujemo da će ovaj projekat biti završen u planiranom roku od godinu dana“, rekao je Kikić.

Pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Čedomir Stojanović rekao je da je projekat u Šekovićima samo jedan u nizu koji se radi u Republici Srpskoj.

„U realizaciju tih mjera biće uloženo više od 55 miliona evra. Poslije ovoga, idu projekti u Tesliću i Kostajnici, potom na savskom nasipu u Brodu, Derventi, Modriči i Doboju i regulacija kanala u Bijeljini“, rekao je Stojanović.

Načelnik šekovićkog Odjeljenja za privredu Mijomir Šivčić rekao je da u ovom trenutku za opštinu Šekovići nema prečeg projekta.

„U poplavama koje su 2014. godine zadesile opštinu Šekovići pričinjena je šteta od 7,1 miliona KM. Između ostalog, poplavljeni su privredni subjekti, te oko 300 stambenih jedinica u neposrednoj blizini rijeke Drinjače“, rekao je Šivčić.

Resorno ministarstvo i „Vode Srpske“ u Šekovićima realizuju i projekat uređenja korita rijeke Lovnice, koji je počeo avgustu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare