Počelo uklanjanje krovne konstrukcije balon sale

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Počelo je uklanjanje krovne konstrukcije na objektu balon sale u Istočnom Novom Sarajevu u okviru projekta izgradnje pomoćnog sportskog igrališta pored Srednje škole „28. juni“.

Iz opštinske uprave Istočno Novo Sarajevo podsjećaju da je 3. marta potpisan sporazum između lokalne zajednice i predstavnika njemačke organizacije GOPA u BiH, kojim se uspostavljaju okvirni mehanizmi saradnje i obaveze između institucija i organizacija potpisnica vođeni zajedničkim ciljevima na realizaciji ovog projekta, čime se završavaju ranije započete aktivnosti na razvoju socijalnog preduzetništva u Istočnom Novom Sarajevu.

Potpisani sporazum odnosi se na uklanjanje krovne konstrukcije, izgradnju kvalitetnije podloge, uređenje ograde, postavljanje odgovarajućih rekvizita kako bi srednjoškolcima bilo omogućeno da upravo na ovom mjestu imaju časove fizičkog vaspitanja.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić tada je izjavio da je doprinos lokalne zajednice u ovom projektu 20.000 KM, a GOPA 30.000 KM.

Ćosić je podsjetio da je prije četiri-pet godina na ovoj lokaciji postavljena čelična konstrukcija za balon salu, u kojoj bi srednjoškolcima bilo omogućeno da imaju časove fizičkog vaspitanja, dodavši da se u tome nije uspjelo zbog određene vrste nesporazuma, lošeg kvaliteta konstrukcije.

On je napomenuo da se, u međuvremenu, pojavila nova ideja da ova konstrukcija bude uklonjena i da na tom mjestu bude napravljena kvalitetna podloga, uredi ograda, dodaju odgovarajući rekviziti i omogući srednjoškolcima da tu imaju časove fizičkog vaspitanja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare