Počelo obilježavanje nedjelje djeteta

0

SOKOLAC – Organizovanjem „jesenjeg karnevala“, šetnjom glavnom gradskom ulicom, djeca sokolačkog vrtića počela su danas obilježavanje Nedjelje djeteta, koja se ove godine u cijeloj Srpskoj odvija pod motom „Dječiji svijet – moj svijet“.

Direktor Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Sokolac Biljana Kosorić rekla je Srni da su djeca u pratnji vaspitačica prošetala gradom obučena u odore i boje jeseni, uz prigodan kraći program i recitale o dječijim pravima.

„Sutra imamo tradicionalni prijem kod načelnika opštine Sokolac, a u srijedu će nas posjetiti djeca iz Dječijeg kutka i Odjeljenja djece sa posebnim potrebama iz Osnovne škole Sokolac, sa kojim smo ove godine odlučili da ostvarimo saradnju“, navela je Kosorićeva.

Ona je najavila posjetu djece iz vrtića Crkvi Svetog proroka Ilije na Sokocu i Duhovnom centru u porti ovog hrama, te istakla da će na kraju sedmice biti organizovana kreativna radionica posvećena jeseni.

U sokolačkom vrtiću kažu da ih raduje da se iz godine u godinu povećava broj djece koja borave u toj ustanovi.

U Ustanovi za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Sokolac ove školske godine boravi 130 djece, raspoređenih u pet vaspitno-obrazovnih grupa, a zahvaljući pomoći donatora i razumijevanju lokalne uprave u vrtiću su tokom ovog ljeta potpuno opremili još jednu prostoriju i nabavili novu opremu u kuhinji, radi sticanja uslova za boravak većeg broja djece.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare