Počelo grijanje u školama, u gradskim kotlovnicama od 15. okobra

0

FOČA – U OŠ Sveti Sava i u Srednjoškolskom centru u Foči jutros su podložene kotlovnice, pa se nastava odvija u toplim učionicama- potvrđeno nam je u tim školama.

Grijanje bi ove sedmice trebalo početi i u OŠ Veselin Masleša gdje se trenutno pune toplotne instalacije i vrše pripreme – rekao nam je direktor Radoje Miletić, dodavši da časovi nisu skraćivani.

Inače, u Gornjoj školi je stolarija nova i kvalitetnija nego u drugim školama u Foči, pa stoga, vjerovatno, i ne žure toliko sa početkom grijne sezone. U školama kažu da su nabavili dovoljne količine uglja i da zbog niskih temperatura ranije kreću sa grijnom sezonom, čiji je zvanični početak 15. oktobra.

Za razliku od školskih, u kotlovnicama iz kojih se griju stambena naselja u ulicama Stepe Stepanovića i Šantićevoj, neće se ložiti prije 15. oktobra, datuma definisanog ugovorom- potvrđeno nam je u preduzeću Autokomerc. Danas nismo uspjeli saznati da li će grijanje, eventualno, ranije početi u Krajiškoj ulici, gdje je davalac usluga preduzeće Montings.

(www.palelive.com / www.foca24.info)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments