Počeli Deveti književni susreti „Dani Duška Trifunovića“

0

Sinoć su programom za djecu u Kulturnom centru Pale počeli Deveti književni susreti „Dani Duška Trifunovića“.

Uz poznate pisce za djecu: Toda Nikoletića, Violete Jović, Slobodana Stanišića, Moše Odalovića, Tatjane Pupovac, Dušana Pop Đurđeva kao i Blagoja Bakovića, publici su se predstavili i finalisti konkursa za učeničke radove, koji je bio raspisan na temu „Ima nešto što ti ne znaš“.

Prema riječima predsjednika žirija za nagrade Toda Nikoletića i ove godine je stiglo jako puno radova iz osnovnih škola sa područja Republike Srpske, Srbije i Crne Gore, tako da je žiri imao težak zadatak da izabere najbolje. Njih trinaestoro imali su sreću da sa u svoje gradove: Kotor, Niš, Banja Luku, Ljubinje, Foču, Jagodinu, Podgoricu… sa Pala ponesu osim nagrada i lijepe uspomene na jedno nezaboravno druženje.

Večeras 11.9.2015. od 19.00 časova počinje program za odrasle, a publici će se predstaviti : Selimir Radulović – pjesnik, prevodilac, direktor Matice Srpske, Miroslav Aleksić – pjesnik, književni kritičar, urednik Matice Srpske, Anđelko Anušić – pjesnik iz Srpske Krajine, Slobodan Ristović iz Užica – pjesnik, esejista, piše duhovne članke, Blagoje Baković – pjesnik, esejista, Radomir Uljarević i Želidrag Nikčević pisci iz Crne Gore, Zoran Kostić – književnik, dramaturg, esejista, prevodilac, Milenko Jevđević – pjesnik, Branko Bajović Brđanin -književnik, dramaturg, esejista i Dejan Gutalj pjesnik.

O Dušku će besjediti Želidrag Nikčević, a biće upriličena promocija knjige „Antologija izgnanih pisaca“.

U muzičkom dijelu programa učestvuje Grupa „Pješčanik“.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/dani-duska-trifunovica-pale-2015/] width=[54] height=[54] title=[Počeli Deveti književni susreti „Dani Duška Trifunovića“] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare