Počele pripreme za olimpijadu mladih 2019. godine

0

Gradovi Istočno Sarajevo i Sarajevo vrše pripreme za održavanje Evropskog omladinskog olimpijskog festivala 2019 /EJOF – EYOF/, za šta su obezbijeđene finansijske garancije viših nivoa vlasti, a dio sredstava već postaje operativan, saopšteno je iz grada Istočno Sarajevo.
Olimpijski festival će od sutra pa do 5. marta biti sponzor različitih sportskih događaja koji će biti organizovani u okviru testnih takmičenja pod nazivom „Put do EJOF-a“.

Ciljevi organizacije ovih takmičenja su promovisanje Evropskog omladinskog olimpijskog festivala, prijateljstva i zajedništva među mladima i sportskim radnicima iz regiona i unutar same BiH, popularizacija skijaških sportova u BiH, te provjeravanje tehničkih elemenata organizacije i njihovih nedostataka radi što bolje organizacije testnih takmičenja u 2018. godini, kao i provjera spremnosti borilišta.

Na Dvorištima na Jahorini sutra i prekosutra održaće se „Bijatlon kup“ u organizaciji Smučarskog kluba „Romanija“ i „Evropa kup“ na Bjelašnici u organizaciji snoubord kluba „Fri stajl“.

Nakon toga, od 25. do 26. februara, u organizaciji Smučarsko-planinarskog društva /SPD/ „Jahorina“ biće održan „FIS kup Jahorina“ u disciplinama slalom i veleslalom, kao i „Roki kup“ u disciplini hokej, u organizaciji Hokejaškog saveza BiH.

Dvodnevni kup u disciplini paralel-slalom „Srebrna lisica“, u organizaciji Smučarskog kluba „Bjelašnica“, predviđen je od 3. do 5. marta.

Zimski evropski olimpijski festival najveći je sportski događaj za mlade sportiste od 14 do 18 godina, a svakako i najveći sportski događaj u BiH, nakon Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984.godine.

Ulazi u sastav Evropskog olimpijskog komiteta, koji ga i organizuje, a pod pokroviteljstvom je Internacionalnog olimpijskog komiteta.

Na njemu učestvuje oko 1.500 učesnika iz 50 zemalja svijeta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare