Počele pripreme za izgradnju zgrade preduzeća “HE na Drini”

0
VIŠEGRAD – U Andrićgradu je otvorena kancelarija preduzeća “Hidroelektrane /HE/ na Drini” kako bi počele pripreme za izgradnju zgrade ove firme.

U Andrićgradu, koji gradi srpski režiser Emir Kusturica, juče je bio i arhitekta Branislav Mitrović iz Beograda čije je idejno rješenje nove poslovne zgrade “HE na Drini” prihvaćeno prošle godine, kako bi izvršio korekcije projekta i njegovo uklapanje na novu lokaciju.

“Nova lokacija poslovne zgrade odgovara po gabaritu starom projektu s tim da je potrebno spoljne prilagođavanje aritekture objekta ostalim građevinama u Andrićgradu”, rekao je Mitrović.

Direktor preduzeća “HE na Drini” Mile Lakić pojasnio je da će se morati ispoštovati dinamika gradnje zgrade sa ostalim objektima Andrićgrada što znači da i ona mora biti završena u 2014. godini.

Prvobitno je bilo planirano da se zgrada preduzeća “HE na Drini” izgradi u blizini mosta Mehmed-paše Sokolovića, ali su iz “Ikomosa” dobijeni signali da neće dobiti saglasnost za gradnju zbog spratnosti i gabarita zbog toga što bi se nalazila u kontaktnoj zoni Ćuprije koja je pod zaštitom Uneska.

Na nedavnom sastanku u Višegradu režiser Emir Kusturica je predložio, a s tim se složio i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i načelnik opštine Tomislav Popović, da se upravna zgrada “HE na Drini” izgradi u Andrićgradu.

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments