Počele pojačane kontrole poštovanja epidemioloških mjera

0
Ilustracija

ISTOČNO SARAJEVO – Inspektori Odjeljenja za inspekcijske poslove grada Istočno Sarajevo od jutros vrše pojačane kontrole poštovanja epidemioloških mjera, koje je, s ciljem sprečavanja širenja virusa korona, propisao Republički štab za vanredne situacije, rečeno je Srni u Gradskoj upravi.

U Gradskoj upravi kažu da će inspektori narednih dana, naročito tokom predstojećeg vikenda, vršiti sprovođenje zaključaka Gradskog štaba za vanredne situacije o pojačanim kontrolama u ugostiteljskim i drugim javnim objektima na području Istočnog Sarajeva.

Iz Odjeljenja za inspekcijske poslove ranije je saopšteno da će inspektori od danas, u saradnji sa pripadnicima Policijske uprave Istočnog Sarajeva i predstavnicima Komunalne opštinske policije vršiti, svakodnevne kontrole sprovođenja propisanih mjera u ugostiteljskim objektima, ali i drugim javnim mjestima na kojima je moguće okupljanje većeg broja građana.

Vlasnicima ugostiteljskih objekata u kojima bude evidentirano kršenje mjera u vezi sa dozvoljenim brojem lica koja borave u objektu, dezinfekcijom, nošenjem maski i propisanom distancom, biće određene rigorozne kazne, navodi se u saopštenju.

Kontrole će biti pojačane naročito u opštinama Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilidža i Pale, te na prostoru Jahorine.

Iz Odjeljenja za inspekcijske poslove grada Istočno Sarajevo uputili su molbu ugostiteljima da poštuju mjere u vezi sa brojem lica koja mogu da borave u objektu, da obezbijede neophodnu fizičku distancu između tih lica, da vrše redovnu dezinfekciju, te kontrolu nošenja zaštitnih maski.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments